Hoće li se poništiti ugovor između Mbappea i PSG-a!?

Španci se zalažu upravo za to

Hoće li se poništiti ugovor između Mbappea i PSG-a!?

Eldar Ganibegović

Advokat La Lige Juan Branco najavio je da će organizacija koju on predstavlja tražiti od francuskog ministra sporta da otkaže ugovor koji je francuska fudbalska zvijezda Kylian Mbappe nedavno potpisala s PSG-om, javljaju mediji u Francuskoj. 

Prema Brancovoj tvrdnji, PSG je navodno prekršio pravila i dezinformisao Nacionalnu direkciju za kontrolu i upravljanje (DNCG), "financijskog kontrolora" francuskog fudbala.

"Naša početna tačka je odobrenje ugovora Kyliana Mbappea. Mi osporavamo njegovu zakonitost, a LFP (Francuska profesionalna liga) nikada ga nije smjela potvrditi putem DNCG-a, jer je protiv financijskog fair playa", rekao je advokat na press konferenciji, prenosi L'Equipe.

"Tražit ćemo da ministar sporta poništi Mbappeov ugovor jer je on nadzorno tijelo sportskih uprava, a FFP djeluje po izaslanstvu FFF-a (Francuskog fudbalskogg saveza). Pravna komisija DNCG-a da izvrši provjeru prilika na računima PSG-a. Ovo je pravni korak koji će nam omogućiti da utvrdimo da li Mbappeov ugovor spada u ekonomske parametre koji su nametnuti propisima DNCG-a i fair playa" rekao je Branco.

Priznao je da akcija poduzeta u Francuskoj ima male šanse za uspjeh i stoga namjerava predmet uputiti Evropskoj komisiji.

"Radi se o proučavanju pitanja tržišnog takmičenja: zloupotrebe dominantnog položaja, državne pomoći. Evropska komisija je uvijek prala ruke od delegiranja UEFA-e, dok je regulacija tržišta dio njenih ovlasti", dodao je Juan Branco.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

La Liga vjeruje da će njegov potez, ako bude uspješan, biti "najvažnija promjena prema Bosmanovom zakonu".

"Želimo promjenu sistema, ne samo za PSG i Manchester City. Želimo redefinisati pravila. PSG skriva svoje račune preko posrednika, umjetnih sponzora... Ovo više ne možemo podnijeti", rekao je Luis Branco, koji je objasnio da njegov tim radi na tim dokumentima već dugo. 

Top Komentari

user1654896791
Aj da se ljute englezi,nijemc,italijani, al gdje ce ciganija spanci .Pa oni i upropastavaju fudbal
6 7
miha_123
tako i treba ako se ponisti ugovor ima mogucnost da Mbappe dodje u Real
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi