Čekao da se sezona završi, a onda je ispričao istinu o Mbappeu: "Nije me izdao, ali..."

Perez otkrio svoju stranu priče

Čekao da se sezona završi, a onda je ispričao istinu o Mbappeu: "Nije me izdao, ali..."

E. Čaušević

Kylian Mbappe prošlog mjeseca sve je iznenadio odlukom da potpiše novi ugovor s PSG-om.

Mbappe je odbijao ponude PSG-a da ostane u klubu i bilo je skoro sigurno da napušta Park prinčeva, ali se on predomislio u posljednji trenutak.

Mnogi su bili sigurni da će ovaj napadač potpisati za Real Madrid s kojim je ranije skoro sve dogovorio. Ipak, Mbappe je odlučio da ostane u PSG-u i sigurno je da će mu u Realu to teško ikada oprostiti.

Mbappe je još uvijek jedna od glavnih tema u Španiji, a o njemu je jučer pričao i predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez.

Perez je izjavio da nije očekivao da će Mbappe baš na takav način da izigra kraljevski klub i na kraju ostane u PSG-u, te je priznao da je i sam vjerovao da će Francuz doći na Santiago Bernabeu.

Ipak, priznao je da je PSG uradio sve da Mbappe ostane i da neke stvari koje su napravili jednostavno nemaju smisla i ne bi se trebale dešavati u svijetu fudbala.

"Predsjednik Francuske Emmanuel Macron je zvao Mbappea i govorio mu da ostane u PSG-u, to jednostavno nema smisla. PSG mu je ponudio da bude lider novog projekta i to je sve promijenilo. Jednostavno za mene više to nije bio isti Mbappe kojeg smo mi željeli dovesti. Ovdje niko od nas nije veći od Real Madrida i to se neće promijeniti nikada", rekao je Perez i nastavio.

"Mbappe me nije izdao. On mi je rekao mnogo puta da mu je san da igra za Real Madrid, ali se za 15 dana sve promijenilo zbog političkog i finansijskog pritiska. Njegov san je morao da se promijeni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nikada nisam rekao da je priča Reala i Mbappea gotova zauvijek, nikada to nisam rekao. Za tri godine se mnoge stvari mogu promijeniti. Ipak, ne želim ovakvog Mbappea. Onaj s kojim sam ja razgovarao nije isti kao sada. Želim onog pravog Mbappea".

Podsjećamo, Mbappe je s Parižanima produžio ugovor do ljeta 2025. godine i postao je jedan od najplaćenijih sportista na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Svakako je Mbappe sebi sa ovakvim potezom zatvorio mnoga vrata, velikih klubova. Steta, ali makar je lijep Pariz. Nece mu biti dosadno
4 2
denimen9
Šteta što je novac uništio talent.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi