Okršaj bogataša je počeo, a sve zbog jednog od najboljih mladih napadača na svijetu

Ko će na kraju do igrača?

Okršaj bogataša je počeo, a sve zbog jednog od najboljih mladih napadača na svijetu

E. Škorić

Newcastle je prošle godine dobio bogate vlasnike i sada su u krugu timova koji dobiju sve što požele.

Newcastle i PSG na pogon arapskih milijardi već godinama dovode zvučna imena, a u tome uživaju i navijači na St. James' Parku. Njihov se tim grčevito borio za opstanak, a onda stižu Arapi i - bum. Dovedeni su kvalitetni igrači, klub se brzo spasio, a u novoj sezoni bi mogao igrati jako važnu ulogu u vrhu Premiershipa.

Tokom zime su Svrake potoršile 100 miliona eura, a očekuje se da potroše znatno više tokom ljeta. Glavna meta Engleza je Hugo Ekitike (19), jedan od najtalentovanijih mladih napadača na svijetu. Newcastle je već postigao dogovor sa njegovim klubom, Reimsom, ali igrač još uvijek želi odmjeriti svoje mogućnosti.

To je zato što je i PSG ušao u utrku za njegov potpis. Prema riječima francuskog novinara Hadriana Greniera, prvak Francuske započeo je pregovarački proces za transfer Ekitikea, iako su mu se u Newcastleu već radovali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Isti izvor spominje da Newcastle već traži alternativu, u slučaju da napadač odluči ostati u svojoj zemlji. PSG se donedavno smatrao najbogatijim klubom na svijetu, no Newcastle ga je u tom pogledu očito nadmašio nakon što ga je preuzeo Javni investicijski fond Saudijske Arabije.

Ekitike je prošle sezone u 26 utakmica za Reims postigao 11 golova uz četiri asistencije, a trenutna njegova vrijednost na transfer tržištu iznosi oko 30 miliona eura.

Top Komentari

MaDaj
“ Newcastle i PSG na pogon arapskih milijardi već godinama dovode zvučna imena” zezaš?
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi