Hoće li Wilmots biti najveći problem za Belgiju?

Jednom nogom na izlazu

Hoće li Wilmots biti najveći problem za Belgiju?

M. Skaka

I pored visoke pozicije na Coca-Cola rang listi fudbalskih reprezentacija svijeta, partije koje Belgija pruža u posljednje vrijeme teško nas mogu impresionirati.

U kvalifikacijama za SP su briljirali, doduše kao i naša reprezentacija, a u Brazilu su imali sreće protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali u evropskim kvalifikacijama ova reprezentacija još nije pokazala ono što su mnogi predviđali.

Već je remi u Zenici šokirao mnoge koji su najavljivali blistav put Belgijanaca ka evropskom tronu, a nakon toga kod kuće su remizirali i sa Velsom (0:0). Sinoć je Vels na svom terenu pokazao nadmoć i Belgiju skinuo sa čela u našoj grupi.

U pripremama za sinoćnji susret, šokirale su ih špekulacije da bi selektor Marc Wilmots mogao napustiti kormilo reprezentacije kako bi preuzeo Schalke. Nije pomoglo ni to što je posao u Gelsenkirchenu pripao Andre Breitenreiteru pred sam polazak Belgijanaca za Cardiff.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Objaviti jednu takvu vijest samo par sati prije naše ključne utakmice u kvalifikacijama je krajnje nekorektno.”, komentarisao je Wilmots. “Jedna stvar mora biti jasna, ljudi iz Schalkea su prišli meni iako ja ovdje u Belgiji vodim jedan veliki tim. Ja nikada nisam tražio posao u Schalkeu. Jako je ružno da to objave i to nakon što su odabrali drugog trenera, a ne mene.”

Sada, Belgija ima selektora za kojeg se zna da je jednom nogom zakoračio ka izlazu. To sasvim sigurno ne može biti dobro za atmosferu u ekipi, a naredni protivnik im je upravo selekcija Zmajeva koja im na megdan dolazi 3. septembra. U narednih dva i po mjeseca mnogo toga će biti jasnije, ali i jučerašnja utakmica protiv Velsa pokazala je da Belgijanci imaju mnogo posla pred sobom žele li sačuvati bodove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti