Hodgson vratio Gerrarda i Terryja

Objavio spisak igrača

Hodgson vratio Gerrarda i Terryja

A. Haznadarević

Selektor nogometne reprezentacije Engleske Roy Hodgson objavio je danas spisak igrača za start kvalifikacija za prvenstvo svijeta u Brazilu 2014. godine, na kojem se nalaze i povratnici u nacionalni tim John Terry i Steven Gerrard.

Hodgson je odlučio da za utakmice protiv Moldavije i Ukrajine u tim vrati Terryja, uprkos istrazi FA zbog sumnje da je na rasnoj osnovi vrijeđao igraša Queens Park Rangersa Antona Ferdinand.

Mjesto u nacionalnom timu zadržali su igrači Manchester Uniteda Michael Carrick i Tom Cleverley, dok su zbog povreda izostali Wayne Rooney i Rio Ferdinand.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Jack Butland (Birmingham), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich)

Odbrana: Leighton Baines (Everton), Ryan Bertrand (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea), Kyle Walker (Tottenham)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sredina terena: Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Sunderland), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Theo Walcott (Arsenal)

Napad: Andy Cerroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham), Daniel Sturridge (Chelsea), Danny Welbeck (Manchester United).

Reprezentacije Engleske će prvi meč kvalifikacione grupe H odigrati 7. septembra na gostovanju protiv Moldavije, a četiri dana kasnije na Wembleyju dočekuje Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.