Hodžić: Moramo napredovati na tabeli, ali prevashodni cilj je forsiranje mladih igrača
Trener kluba iz Kaknja uvjeren je da klub može još više napredovati, ali da je prevashodan cilj u nastavku lige forsiranje mladih igrača

Trener FK Rudar Kakanj pred nastavak sezone

Hodžić: Moramo napredovati na tabeli, ali prevashodni cilj je forsiranje mladih igrača

D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završili su na petoj poziciji s 26 bodova. Kakanjci su sigurno mogli i bolje, ali spletom raznih okolnosti prvi dio okončali su na petoj poziciji.

S pripremama smo startovali 14.janura i uglavnom realizirali plan i program rada.Zadovoljan sam, premda je moglo biti i daleko bolje. Bez obzira na vremenske neprilike i nedostatak terena za treninge i kontrolne utakmice, mislim da smo odradili sve što smo planirali.U Kaknju smo radili na stjecanju fizičke spreme, a zahvaljujući vodstvu kluba, koje nam je osiguralo termine na terenu s plastičnom podlogom u Visokom, uspjeli smo obaviti tehničko-taktičke elemente,uigravanje po linijama tima i modeliranje igre kroz kontrolne utakmice. Što je najbitnije, nije bilo težih ozljeda i u nastavak prvenstva ulazimo s kompletnim raspoloživim kadrom. Mogu reći da je ekipa spremna za proljetnu sezonu, koja će sigurno biti izuzetno teška jer zbog reorganizacija Drugih liga, ispadaju četiri ili pet prvoligaša, a za očekivati je i borbu za prvaka, premda je Velež u velikoj prednosti i svaka utakmica će biti izuzetno teška" ističe Hodžić.

Cilj kluba u nastavku sezone je da nastavi s forsiranjem mlađih igrača, ali i da se napreduje na tabeli

"Ovaj kadar Rudara može i mora igrati bolje i ja vjerujem da će naši navijači biti zadovoljniji u odnosu na jesenju sezonu, pogotovo kad su u pitanju utakmice u Kaknju. Jesenas smo imali bolji učinak na gostovanjima i to dosad nije zabilježeno.Moramo težiti nadigravanju, forsirati bržu tranziciju, biti agresivniji, čvršći, borbeniji i efikasniji. Prevashodan cilj je da unaprijedimo igru, forsiramo mlade igrače i vratimo navijače. Ne smiju nam se više ponoviti jesenji domaći kiksevi jer teren u Kaknju je decenijama bio neosvojiva tvrđava za sve protivnike i to ova generacija mora znati i slijediti.. Rudar je bio nepobjediv pred svojim navijačima, koji su doista bili njegov dvanaesti igrač. Nadam se da ćemo sezonu završiti iza Veleža i Olimpica u što vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta", kazao je Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar će nastavak sezone u 1.ligi FBiH otvoriti gostovanjem kod ekipe Metalleghea.10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi