Sjajan start za bivšeg igrača Željezničara u Žalgirisu - Armin Hodžić postigao gol na debiju

U pobjedi svoje ekipe

Sjajan start za bivšeg igrača Željezničara u Žalgirisu - Armin Hodžić postigao gol na debiju

E. Oštraković

Na najbolji mogući način je bivši igrač Željezničara, Armin Hodžić, debitovao za svoj novi klub, a radi se naravno o litvanskom Žalgirisu.

U utakmici trećeg gola litvanskog prvenstva Žalgiris je slavio na gostovanju kod Bange sa 4:1, a gol na debiju postigao je Hodžić.

U igru je Hodžić ušao u 64. minuti, a bile su mu dovoljne samo tri minute na terenu da postigne prvijenac u dresu novog kluba.

Tako se na najbolji mogući način predstavio navijačima svog novog kluba, a golman domaće ekipe bio je nemoćan nakon šuta Hodžića.

Hodžić je u Žalgiris stigao nakon epizode u makedonskom Shkupiju u koji je otišao ljetos.

Oglasi

U dresu pomenutog tima iz Makedonije postigao je jedan gol u deset odigranih utakmica.

Podsjetimo, radi se o dečku koji je dijete FK Željezničar. Kao omladinac bio je na stažiranju i u Liverpoolu.

Godine 2014. slijedi odlazak u GNK Dinamo Zagreb gdje je igrao sjajno četiri godine.

Zatim je igrao za Fehervar u Mađarskoj, Kasimpašu, da bi se u zimu 2023. godine vratio u Željezničar.

Postigao je tri pogotka na 14 nastupa za A selekciju Bosne i Hercegovine, no dojam je da svoj puni potencijal nažalost nije nikada ostvario.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi