Od gola udaljen 40 metara, a onda čarolijom diže na noge cijeli stadion!

Sjajan gol Stacha

Od gola udaljen 40 metara, a onda čarolijom diže na noge cijeli stadion!

Endin Čaušević

Hoffenheim je poražen danas na svom terenu protiv Bayer Leverkusena sa 3:2 u meču desetog kola Bundeslige, a utakmicu obilježio je nevjerovatan pogodak kojeg je postigao Anton Stach.

Leverkusen je fantastično igrao u prvom poluvremenu nakon kojeg su izabranici Xabija Alonsa imali vodstvo od 2:0.

Gosti su poveli već u devetoj minuti kada je Wirtz pogodio mrežu Hoffenheima, a 0:2 na semaforu je bilo u prvoj minuti nadoknade kada je Grimaldo bio strijelac.

No, Hoffenheim se nije predavao i u svega dva minuta domaći su uspjeli da dođu do 2:2, a sve je počelo u 56. minuti kada je Stach izveo nevjerovatnu majstoriju.

Naime, golman Leverkusena napravio je grešku jer je dodao loptu direktno u noge Stachu, a igrač Hoffenheima nevjerovatno s 40 metara udaljenosti pogađa za 1:2.

Fantastičan pogodak Stacha POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Samo dva minute kasnije erupcija oduševljenja na tribinama jer je Hoffenheim izjednačio. U centru pažnje ovaj put našao se Weghorst koji je pogodio za 2:2.

Međutim, Leverkusen je uspio desetak minuta kasnije da dođe ponovo u prednost. Boniface je asistirao, a drugi gol na meču za 2:3 zabio je Grimaldo i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi