Hoffenheim, ipak, bez Bičakčića protiv Shakhtara

Nije se potpuno oporavio

Hoffenheim, ipak, bez Bičakčića protiv Shakhtara

Večerašnja utakmica protiv Shakhtara za Hoffenheim će imati historijski značaj. Za tim iz Sinsheima, koji broji oko 35.000 stanovnika, to će biti prva utakmica u Ligi šampiona, skoro deceniju nakon ulaska u Bundesligu, a dio tima na njoj je trebao biti i naš Ermin Bičakčić.

Sjajni bh. defanzivac je zbog povrede Ahilove tetive neko vrijeme bio "van stroja", a premda se predviđalo da će spremno dočekati duel sa Shaktarom, na kraju ipak neće naći mjesto u sastavu.

Mediji u Njemačkoj pišu kako trener Nagelsmann ne želi rizikovati s našim nogometašem dok povreda ne bude u potpunosti sanirana, što se očekuje kroz naredna dva-tri dana, tako da će Bičakčić gotovo sigurno biti u kombinaciji za subotnji duel sa Borussijom Dortmund.

Bičakčić je bio primoran propustiti i prethodnu ligašku utakmicu protiv Fortune Dusseldorf, što se osjetilo na samom rezultatu, obzirom da je Hoffenheim neočekivano poražen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, Hoffenheim sa Shakhtarom igra večeras s početkom u 18:55 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi