Noćna mora za Jarčeve i "petarda" Hoffenheima na otvaranju osmog kola Bundeslige

Ubjedljiv trijumf domaćina

Noćna mora za Jarčeve i "petarda" Hoffenheima na otvaranju osmog kola Bundeslige

H. Zilić

Prvi meč osmog kola Bundeslige odigran je u Sinsheimu.

Hoffenheim je dočekao ekipu Kolna i nije baš bio dobar domaćin, obzirom da je Jarčeve ispratio kući sa pet golova u mreži.

Počelo je sve u 31. minuti kada je Bebou pogodio za 1:0 na asistenciju Andreja Kramarića, a 1:0 je bio i rezultat prvog poluvremena.

U tom trenutku gosti nisu ni slutili da ih u nastavku čeka potpuni brodolom.

Igrala se 49. minuti kada je Bebou na asistenciju Akpogume pogodio za 2:0, da bi dvije minute kasnije u 51. minuti Baumgartner na asistenciju Rauma pogodio za 3:0.

Agonija Kolna nastavljena je u 74. minuti, a sada je Geiger bio precizan za 4:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nokaut Kolna i tačku na ovom susretu postavio je Posch u 87. minuti kada je pogodio za 5:0, a drugu asistenciju na utakmici upisao je Andrej Kramarić.

Hoffenheim je stigao 11 bodova i osme pozicije na tabeli, dok je Koln poziciju iznad sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi