Šta se krije iza Bičakčićevog 'posebnog' ožiljka?
www.achtzehn99.de

"Majka je bila zabrinuta"

Šta se krije iza Bičakčićevog 'posebnog' ožiljka?

Ermin Bičakčić (29) kao ličnost mnogo je interesantan medijima u Njemačkoj. O ovom reprezenativcu naše zemlje dosad je napisano mnoštvo hvalospjeva na račun igara u Hoffenheimu, a kada tema nije zeleni teren, onda veliku pažnju posvećuju njegovoj životnoj priči.

Ono kroz šta je Bičakčić crnih devedesetih morao prolaziti da bi postao ono što je danas vjerovatno bi jednog dana moglo poslužiti za filmski scenarij, ali sve to, godinama kasnije, očvrsnulo ga je i pomoglo mu da bude ustrajan na putu do ostvarenja svojih snova.  

Medijima u Njemačkoj nije promakao ni ožiljak koji Bičakčić ima na svom licu, pa je već u sljedećem medijskom istupu morao da objašnjava priču koja stoji iza njega.

"Ožiljak među očima ima poseban značaj. To je podsjetnik na utakmicu protiv Ingolstadta odigranu 2016. godine. Borili smo se tada za opstanak i onda pobijedili 2:1. Ožiljak me podsjeća na igru, izvanredno drugo polvrijeme", rekao je Bičakčić i potom detaljno opisao šta mu je prethodilo.

"Nakon kornera Ingolstadta želio sam da izbijem loptu i samo sam bio fokusiran na loptu, ali onda sam dobio lakat Bennija Hubnera. Odmah sam pao. Koža mi je pukla, a čim je doktor zamotao glavu, nastavio sam da igram. Od zavoja sam jedva vidio bilo šta."

Tada je pokazao zašto nosi nadimak 'Iron Ermin'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bilo je bolno, naravno, ali o izlasku iz igre nisam ni razmišljao. U početku sam mislio da sam slomio nos, pregledao sam sve i na kraju vidio da je sve u redu, ali ruka je cijela bila krvava. Pao mi je mrak na oči kada sam to vidio", prisjeća se Bičakčić.

Dodao je Bičakčić kako ga je adrenalin vodio u nastavku utakmicu, a posebno mu je teško bilo što je na tribinama tada bila njegova majka koja je sve to morala da gleda.

Top Komentari

SrebrenicaBoys
vrh istraživačkog novinarstva doduše u BIH ni nema novinara
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi