Hoffenheim poražen od Augsburga, Bičakčić morao izaći iz igre
EPA

Prvi meč 15. kola Bundeslige

Hoffenheim poražen od Augsburga, Bičakčić morao izaći iz igre

Otvaranje 15. kola Bundeslige donijelo je zanimljiv duel između Hoffenheima i Augsburga.

Ove sezone Hoffenheim igra promjenjivo za razliku od Augsburga koji je u usponu forme, a gostujući tim uspio je i večeras da slavi i nastavi seriju od pet utakmica bez poraza. Nakon 90 minuta igre je bilo 2:4 u korist Augsburga.

Do prednosti prvi je došao upravo upravo Augsburg golom koji je u 11. minuti postigao Max kojem je asistirao Niderlechner, ali do odlaska na odmor domaći su uspjeli da izjednače. Tri minute kasnije stvari na početak je vratio Skov.

U drugom poluvremenu viđena je prava golijada. Odmah na startu Augsburg je s bijele tačke uspio da vrati prednost preko Maxa, da bi šest minuta poslije Jensen povisio na 3:1.

Nadali su se domaći da bi mogli barem do boda u ovom meču, posebno nakon što je prednost Augsburga u 80. minuti smanjio Locadija, no sve dileme oko pobjednika riješio je Iago golom za konačnih 4:2 na PreZero Areni.

Od prve minute za Hoffeheim je zaigrao naš reprezentativac Ermin Bičakčić, no u 61. minuti je morao izaći iz igre nakon žestokog sudara glavom sa jednim od fudbalera Augsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Hoffenheim - Augsburg 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi