Hoffenheim predstavio prvo pojačanje za Ligu prvaka

Stigao Leonardo Bittencourt

Hoffenheim predstavio prvo pojačanje za Ligu prvaka · Zvanično

Hoffenheim je dva dana nakon završetka sezone u Bundesligi predstavio svoje prvo pojačanje za novu sezonu u kojoj će ovaj tim prvi put u historiji nastupati u Ligi prvaka.

Trećeplasirani tim njemačkog prvenstva je u svoje redove doveo Leonarda Bittencourta, 24-godišnjeg krilnog napadača koji je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

Bittencourt je nekadašnji veliki talenat Borussie iz Dortmunda koji je u prošlosti prošao sve omladinske selekcije Njemačke, a u Hoffenheim stiže iz Koelna koji je ispao iz društva najboljih. U ovoj sezoni je odigrao 22 utakmice i postigao je pet pogodaka, a promjena kluba se dala i naslutiti.

Nakon napuštanja Dortmunda, Bittencourt je igrao za Hannover i Koeln, a Hoffenheim ga je platio šest miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi