Poznato 20 sigurnih učesnika Lige prvaka, među njima i jedan debitant

Nova sezona, nova uzbuđenja

Poznato 20 sigurnih učesnika Lige prvaka, među njima i jedan debitant

Nakon završetka utakmica koje su proteklog vikenda igrane u nacionalnim prvenstvima širom Evrope, spisak sigurnih učesnika u grupnoj fazi Lige prvaka naredne sezone 'zaokružio' se na 20.

Među klubovima koji su već osigurali plasman u Ligu prvaka su pretežno standardni učesnici ovog takmičenja iz liga petice, ali tu je i nekoliko klubova koji se vraćaju nakon određene pauze. To se ponajviše odnosi na Valenciju, Lokomotiv iz Moskve i Club Brugge.

Za sada je poznat i jedan debitant koji će sljedeće godine prvi put nastupiti u Ligi prvaka. Kao što mnogi od vas već znaju, radi se o Hoffenheimu koji je ove sezone zauzeo senzacionalno treće mjesto u Bundesligi i time se izborio za prvo učešće u najelitnijem klupskom takmičenju u svojoj kratkoj, ali vrlo sadržajnoj historiji.

Sigurni učesnici grupne faze Lige prvaka: Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, Valencia (Španija), Bayern, Schalke, Hoffenheim, Borussia Dortmund (Njemačka), Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool (Engleska), Juventus, Napoli, Roma (Italija), PSG (Francuska), Lokomotiv Moskva (Rusija), Porto (Portugal), Šahtar (Ukrajina), Club Brugge (Belgija).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Direktan plasman u Ligu prvaka izborit će i drugoplasirani tim francuske lige (trenutno Monaco), četvrtoplasirani tim italijanske lige (trenutno Lazio), drugoplasirani tim ruske lige (trenutno Spartak Moskva), kao i prvak Turske (vjerovatno Galatasaray).

Podsjetimo, u Ligi prvaka će i naredne sezone nastupati 32 tima a lista svih učesnika će biti zaključena po završetku kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi