Hoffenheim razbio Bayer, Bičakčić igrao od 87. minute

Bundesliga

Hoffenheim razbio Bayer, Bičakčić igrao od 87. minute

E. Škorić

U jednom od derbija 27. kola njemačke Bundeslige Hoffenheim ej sa 4:1 deklasirao Bayer Leverkusen.

Domaći tim je novom pobjedom napravio značajan korak u borbi za mjesta koja vode u Evropu, a sasvim sigurno da se ovaj tim neće odreći grupne faze Lige prvaka iako je od četvrtoplasirane Borussije trenutno na minus šest, s tim da ekipa iz Moenchengladbacha ima i utakmicu manje.

Hoffenheim neće lako do Lige prvaka, ali kako igra, zaslužuje ponovo da bude u elitnom društvu evropskih klubova.

Momčad Juliena Nagelsmanna je sa 4:1 deklasirala Bayer iz Leverkusena. Belfodil je na asistenciju Kramarića u 10. zabio za 1:0, ali je Volland samo sedam minuta kasnije izjednačio na 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostao je 1:1 do poluvremena, a u nastavku tri gola u mreži gostiju. Prvo autogol Bendera za 2:1, potom Belfodil novim golom u 61. minuti donosi Hoffenheimu sigurnijih 3:1, da bi u 79. Kramari riješio pitanje pobjednika.

Za Kramarića je to bio 14. gol u Bundesligi i on je sada iza Lewandowskog (18), Reusa (15) i Jovića (15). Dodajmo da je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić ušao umjesto Belfodila u 87. minuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi