Hoffenheim u finišu do preokreta i pobjede nad Borussijom

Ermin Bičakčić nije igrao

Hoffenheim u finišu do preokreta i pobjede nad Borussijom

Hoffenheim i Borussia Dortmund sastali su se na PreZero Areni u okviru 17. kola Bundeslige, ujedno i posljednjeg u ovoj godini.

U posljednjih šest susreta na ovom stadionu 'Milioneri' nisu slavili, a Sinsheim je i večeras bio neosvojiva tvrđava za goste koji su ispustili prednost iz prvih 45 minuta i na kraju poraženi s 2:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Borussije, a ofanzivna igra od starta isplatila im se u 17. minuti kada Goetze na asistenciju Hakimija dovodi svoj u vodstvo.

Do odlaska na odmor prednost Borussije je mogla biti i veća. Prijetili su Sancho, zatim Hakimi i Hazard, ali niti jedan od tih pokušaja nije završio u mrežu Hoffenheima i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0.

U drugom poluvremenu na uzbuđenja se čekalo sve do samog finiša. Prvo je u 79. minuti stvari na početak vratio Adamyjan, da bi isti igrač tri minute prije kraja asistirao Kramariću koji pogađa za preokret i veliku pobjedu Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Kada je u pitanju tabela, Hoffenheim je trijufmom skočio na šesto mjesto s 27 osvojenih bodova, dok se Borussia nalazi na četvrtoj poziciji s tri više.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi