Hoffenheim želi zadržati Bičakčića, nije isključen ni transfer

Reprezentativac BiH iza sebe ima sjajnu sezonu

Hoffenheim želi zadržati Bičakčića, nije isključen ni transfer

Njemački bundesligaš Hoffenheim svim silama želi zadržati našeg Ermina Bičakčića.

Ove sezone Bičakčić je standardan u redovima tima Juliana Nagelsmanna. Zbog fanatične borbenosti, požrtvovanosti i nesebičnog podređivanja momčadi, postao je doslovno omiljen među navijačima, koji su nedavno parolom javno izrazili želju da bh. stoper ostane i u budućnosti dio Hoffenheima.

"Četiri godine borbenog duha za Hoffenheim. Produžiti ugovor s Erminom", pisalo je na paroli koju su Hoffenheimovi tifozi okačili na meču s Mainzom.


Kako Bičakčiću ugovor važi do ljeta 2020. godine, reagovali su u Hoffenheimu i ponudili mu produženje saradnje, po znatno boljim uslovima, ali njegova budućnost u ovom klubu je i dalje pod upitnikom s obzirom da je interesovanje pokazalo još mnoštvo klubova.

Ponajviše se to misli na one iz Engleske, s kojima se povezuje već prethodna dva prijelazna roka, a od ranije ga u svom notesu imaju West Ham, Leicester i Southampton. Također, u igri su pojedini turski klubovi, kao i oni njemački. 

Riječi hvale Nagelsmanna

Onim što reprezentativac Bosne i Hercegovine pruža u ovoj sezoni oduševljen je i trener Hoffenheima Julian Nagelsmann.

"On je izvanredan primjer svakom igraču u timu kako se igra i kako se stoji u defanzivi. Nije on tip kao igrača kao Fernando Redondo, ali jednom sam čuo izreku da je najbitnije da svako radi svoj posao. Ako si stolar, radi najbolje što možeš kao stolar, a ako si stoper onda budi pravi stoper. Bičakčić je pokazao da to jeste. Kako igrama, tako i ponašanjem", oduševljeno je prije nekoliko mjeseci kazao Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da je u sjajnoj formi moglo se vidjeti i u prošlom kolu Bundeslige, kada je sa svojim Hoffenheimom slavio u Gelsenkirchenu s 5:2, a asistent kod posljednjeg pogotka bio je upravo Bičakčić, koji je briljantno uposlio Belfodila za ubjedljiv trijumf.

Ove sezone je Bičakčić, računajući sva takmičenja, proveo na terenu skoro 2000 minuta. U 26 nastupa je postigao jedan gol i pritom ubilježio tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti