Hoffenheim želi zadržati Bičakčića svim silama
EPA

Nude mu novi ugovor

Hoffenheim želi zadržati Bičakčića svim silama

Ermin Bičakčić mogao bi dobiti novi, poboljšani, ugovor u njemačkom bundesligašu Hoffenheimu.

Reprezentativac BiH iza sebe ima sjajnu sezonu. Osim što je kod Juliana Nagelsmanna neizostavan u timu, ocjene koje mu dodjeljuju tamošnji mediji svrstavaju ga među najbolje defanzivce u ligi, a kada je tako onda i ne iznenađuje sve veći interes za njegovim uslugama

Nije tajna kako bh. fudbalera u svom notesu imaju West Ham, Leicester, Southampton, zatim Schalke i Wolfsburg, koji žele iskoristiti to što mu već sljedeće sezone ističe ugovor s Hoffenheimom, međutim ni u ovom bundesligašu ne sjede skrštenih ruku.

Eminentni njemački list Bild objavio je informaciju da u Hoffenheimu uveliko rade na tome da Bičakčića zadrže u klubu i navodno su mu već ponudili novi, poboljšani, ugovor prema kojem bi dio kluba iz Sinsheima trebao ostati do 2022. godine.

Bičakčić u svojim izjava za medije nikada nije skrivao da je sretan u Hoffenheimu, pogotovo zbog statusa koji uživa u klubu, međutim ukoliko dođe primamljiva ponuda jednog od klubova koji ga prati, ne bi bilo iznenađujuće da spakuje kofere i okrene novi list u svojoj karijeri.

Cijelu dosadašnju karijeru Bičakčić je proveo u Njemačkoj, iza sebe ima preko 100 utakmica u najjačem rangu, a uz Hoffenheim još je igrao za Eintracht iz Braunschweiga i Stuttgart.

Na ostanku insistiraju i navijači

Zbog fanatične borbenosti i požrtvovanosti Bičakčić je omiljen među navijačima, koji su na jednoj od utakmica nedavno javno izrazili želju da bh. fudbaler ostane dio Hoffenheima.

"Četiri godine borbenog duha za Hoffenheim. Produžiti ugovor s Erminom", pisalo je na paroli koju su Hoffenheimovi tifozi okačili na stadionu.

Hoće li na kraju Bičakčić produžiti vjernost ili otići, ostaje da se vidi...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti