Holandija jednom nogom u Brazilu: Razbijena i Rumunija

Dva gola i asistencija Van Persieja

Holandija jednom nogom u Brazilu: Razbijena i Rumunija

A. Haznadarević

Holandija je večeras ponovo pokazala da je apsolutni vladar grupe D, u sklopu koje je večeras razbila Rumuniju rezultatom 4:0.

Sjajno su domaći otvorili susret, a već u 13. minutu meča lijepu akciju Holanđana i ostavljenu loptu od strane Van Persieja, Rafael van der Vaart odmjerenim šutem po zemlji lijepo pretvara u gol za vodstvo Oranja.

Minimalno vodstvo na strani Holandije ostalo je sve do 56. minuta, kada napadač Manchester Uniteda Robin van Persie fenomenalnom reakcijom šalje loptu u mrežu Rumuna.

Devet minuta kasnije novi gol Holanđana, i novi gol Van Persieja. Ovoga puta je sigurno realizovao prethodno dosuđeni jedanesterac, nakon kojeg su Oranje doše do vodstva od visokih 3:0.

U trenucima kada se očekivao kraj meča, Jeremain Lens pogađa i po četvrti put mrežu razbijenih Rumuna, te postavlja konačnih 4:0.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, grupa D:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Holandija- Rumunija 3:0 (Van der Vaart 12, Van Persie 56, 65 (P), Lens 90)



HOL4RUM0 by Samu300

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.