Holandija slavila u Rumuniji, Irska bolja od Farskih Otoka

Grupe C i D

Holandija slavila u Rumuniji, Irska bolja od Farskih Otoka

Reprezentacija Holandija gostovala je večeras u Rumuniji te je uspjela da osvoji nova tri boda.

Holandija je od samog starta dala doznanja domaćinu da je došla po puni plijen, a do vodstva su gosti došli već u devetoj minuti kada je pogodio Jermaine Lens. Dvadeset minuta kasnije bilo je 0:2, a stijelac je ovoga puta bio Indi. Asistirao mu je Rafael van der Vaart. Međutim domaći su smanjili na 1:2 u 40. minuti, a pogodak je postigao Marica. Ipak, Holandija je na odmor otišla sa dva gola prednosti. Sa bijele tačke je pogodio Rafael van der Vaart.

 

U narednih 45 minuta nastavila se solidna igra na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo sve do 86. minute kada je igrač Manchester Uniteda, Robin van Persie pogodio za konačnih 1:4.

 

U grupi C sastali su se reprezentacije Farskih Otoka i Irske, a nakon 90 minuta igre bolji su bili gosti.

 

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo, a na pauzu se otišlo sa početnim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Ipak, u drugom periodu nije se dugo čekalo na golove. Već u 46. minuti Wilson je pogodio za 0:1, a samo sedam minuta kasnije, Walters je povisio na 0:2. Gosti se nisu predavali te su u 68. minuti uspjeli da smanje na 1:2. Stijelac je bio Hansen. Ipak da do iznenađenja ne dođe, pobrinuo se Justinussen koji je u 73. minuti postigao autogol, a konačnih 1:4, djelo je O'Deae u 88. minuti.









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.