Lijepa, ali problematična: Bivša američka golmanka ponovo je u centru skandala

Hope Solo privedena

Lijepa, ali problematična: Bivša američka golmanka ponovo je u centru skandala

E. Škorić

Hope Solo (40), bivša golmanka ženske nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, odlučila je dobrovoljno ući u program odvikavanja od alkohola.

Hope je privedena početkom ovog mjeseca, no policija joj je uz velike napore uspjela staviti lisice na ruke. Privedena je zbog vožnje u pijanom stanju, a optužena je i za zlostavljanje svoje dvogodišnje djece blizanaca na stražnjem dijelu vozila.

Ovo nije prvi put da Solo ima problema sa zakonom. Godine 2014. privedena je nakon što je tijekom porodičnog skandala udarila polusestru i 17-godišnjeg nećaka. Tom prilikom je opsovala policajca koji je došao na mjesto događaja i prijetila mu je batinama.

Hope Solo je 2016. godine okončala karijeru, a do tada je s reprezentacijom SAD-a osvojila naslov svjetskog prvaka i dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Na SP-u 2015. izabrana je za najbolju golmanku.

Trebala je da uđe u Kuću slavnih narednog mjeseca, no i sama sada zahtijeva da to bude odgođeno.

"Trenutno su moja energija i fokus isključivo na zdravlju, liječenju i brizi za moju porodicu", napisao je Solo na društvenim mrežama.

Oglasi

"Želim se zahvaliti Kući slavnih na podršci i na razumijevanju za moju odluku", dodala je.

Solo je 2017. optužila Seppa Blattera, bivšeg predsjednika FIFA-e, za seksualno uznemiravanje na FIFA Gala večeri 2013. kada je imala 32 godine.

"Blatter me tada uhvatio za stražnjicu. Nakon toga sam bila veoma nervozna i nisam znala šta da radim. Više ga nikada nisam uživo vidjela nakon toga. Nisam imala priliku da mu kažem da to više nikada ne smije da uradi, bilo mi je grozno. Osjećala sam se loše jer mu nikada nisam mogla u lice reći šta mislim o tome što je uradio", rekla je iskusna golmanka, te dodala:
"Zlostavljanje postoji u ovom sportu. Pa, mnogo puta smo vidjeli da se neka igračica udaje za trenera koji je dosta stariji, a ne smije ništa da kaže. Lično sam vidjela kako se užasno ponašaju treneri, doktori i mnogi drugi prema igračicama. Vrijeme je da pričamo o toj temi i da kažemo jasno šta proživljavamo. Nadam se da će se nakon ovoga mnoge igračice odlučiti da sve otkriju javno".

Ona je prije nekoliko godina prozvala Messija i Neymara zbog utaje poreza.

"Pa, da li ste nekada čuli da je neka igračica imala problema s porezom. Ljudi dragi, mi ne zarađujemo dovoljno novca ni da se brinemo za porez. Zato mi je užasno kada čujemo koliko su najbolji igrači svijeta utajili novca. Sramotno", poručila je Hope Solo.

Ona je kasnije izjavila da je sretna što su žene konačno dokazale da se mogu ravnopravno nositi s muškarcima u nogometu.

Top Komentari

King_Kenny
...volio bi joj zabiti hat-trick.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi