Incident u Ljubuškom, Horde zla isprovocirane, čuli se i pucnjevi

Sve se dešavalo tokom utakmice

Incident u Ljubuškom, Horde zla isprovocirane, čuli se i pucnjevi

A. Čaušević

Tokom prijateljske utakmice između Sarajeva i Ljubuškog došlo je do incidenta u kojem su učestvovale Horde zla štiteći svoju imovinu.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim. Odlično su se zabavljali i navijali sve do početka drugog poluvremena.

Prema nezvaničnim informacijama nepoznati počinilac ili više njih su počeli da oštećuju vozila kojim su doputovali navijači Bordo tima.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Kada su vidjeli šta se dešava navijači su potrčali sa tribina kako bi zaštitili svoju imovinu. Tom prilom otkinuli su i nekoliko stolica sa tribine stadiona Babovac.

Incident je trajao nekoliko minuta, a u jednom trenutku su se mogli čuti i pucnjevi. Tom prilikom zapaljena je i najmanje jedna baklja.

Kako saznajemo u zrak je pucao jedan od mještana kako bi smirio situaciju i rastjerao okupljenje.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Vozila su bila parkirana u ulici Ante Paradžika, neposredno iza stadiona. U njihovoj blizini su se nalazio i autobus koji služi za prevoz ekspedicije Bordo kluba.

Sve je trajalo oko 10-a minuta, a nakon što su situacija smirila, navijači Sarajeva su otišli sa stadiona bez da su gledali ostatak meča.

Interesantno da lokalna policija nije uopšte izašla da napravi zapisnik, tako da vjerovatno cijeli incident uopšte nije ni prijavljen MUP-u u Ljubuškom.

Nakon što se utakmica završila ekspedicija Sarajeva je u autobusu napustila stadion te je njihov odlazak protekao u najboljem redu.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa