Horde zla u Poznanu pod stalnom policijskom pratnjom

Poljaci ništa ne prrepuštaju slučaju

Horde zla u Poznanu pod stalnom policijskom pratnjom

Adnan Beganović

Uoči prvog susreta 2. pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Lecha odigranom u Sarajevu došlo je do velikih navijačkih sukoba.

U navijačkim sukobima dan uoči susreta Sarajeva i Lecha povrijeđeno je nekoliko navijača obje ekipe, kao i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, pa su zbog toga u Lechu poduzeli sve mjere kako do novih navijačkih nereda ne bi došlo.

Navijači bosanskohercegovačkog prvaka će tako biti pod stalnom policijskom pratnjom, a iz poljske policije su uvjereni da neće biti većih problema.

"Fudbalska utakmica u Poznanu za nas nije ništa novo. Dolaze nam klubovi čije navijači Lecha ne vole, pa imamo dosta iskustva po tom pitanju. Navijači Sarajeva će najvjerovatnije cijelim putem biti pod policijskom pratnjom, biće zaštićeni i mi ćemo se brinuti o njima", izjavili su iz poljske policije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svjesni smo situacije koja se dogodila uoči prvog susreta, tako da smo sve scenarije uzeli u obzir. No, nadamo se da će sve proći u najboljem redu, te da će svi biti usredotočeni na sportski godađaj", dodali su.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti