Hotić nastavio sa sjajnim partijama u Belgiji

Njegov tim je upisao vrijedna tri boda

Hotić nastavio sa sjajnim partijama u Belgiji

S. Mlaćo
Bh. internacionalac Dino Hotić pruža sjajne partije u Belgiji.

Njegov Cercle Brugge je sinoć upisao vrijednu pobjedu na gostovanju kod St. Truidena 2:1 te tako došao do pete pobjede ove sezone.

Hotić je sinoć upisao asistenciju kod prvog pogotka čiji je autor bio Utkus.

U posljednjih pet kola belgijske lige, računajući zbir golova i asistencija, Hotić je drugi najbolji igrač prvenstva Jupiler Pro lige Belgije.

On je upisao pet asistencija i postigao jedan gol u navedenom periodu, odnosno direktno učestvovao kod šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Na prvom mjestu je napadač Deniz Undav iz ekipe Union SG, koji je u posljednjih pet ligaških kola učestvovao kod devet golova (osam golova i jedna asistencija). Undav je sa 16 golova i najbolji strijelac lige.

Hotić  je u Belgiju stigao iz NK Maribor. Za reperezentaciju BiH je do sada upisao dva nastupa, a s obzirom na partije uskoro bi ga  mogli vidjeti na spisku selektora Ivayla Peteva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi