Veznjak od 55 miliona promijenio reprezentaciju!

Ovaj 24-godišnjak je donio odluku

Veznjak od 55 miliona promijenio reprezentaciju!

Admin Čaušević

Brahim Diaz nije jedini koji napušta mogućnost igranja za evropsku selekciju te se odlučuje za zemlju porijekla svojih roditelja. To će uraditi i veznjak za kojeg se već neko vrijeme otimaju brojni slavni klubovi iz Evrope. 

Uslijed prevelike konkurencije ili jednostavno nedobivanja poziva pojedini fudbaleri odluče da promijene reprezentaciju kako bi imali priliku da zaigraju na Svjetskom prvenstvu.

Prema informacijama koje je objavio L'Equipe odluku da više ne igra za Francusku, već za Alžir donio je i veznjak Lyona, Houssem Aouar.

Aouar je jedan od najboljih igrača Ligue 1, njegova vrijednost se procjenjuje na 50-ak miliona eura, ali kod Didiera Deschampsa jednostavno ne dobija priliku.

Dres Francuske je nosio samo jednom. Bilo je to u prijateljskom duelu protiv Ukrajine. Kako pozivi više nisu dolazili odlučio je igrati iza Alžir.

Pustinjske lisice sigurno dobijaju ogromno pojačanje koje će morati pričekati neko vrijeme na debi pošto se oporavlja od povrede.

Oglasi

Ovaj 24-godišnjak još uvijek nije stekao punu formu i teško je vjerovati da će dobiti poziv za martovske utakmice svoje nove reprezentacije.

I dok je riješio svoj "međunarodni status" isto se ne može reći i za klupski. Ugovor sa Lyonom neće produžiti i otići će besplatno.

Napoli, Roma, Betis i Eintracht Frankfurt su klubovi koji se otimaju za njegov popis svjesni da besplatno mogu dobiti veliko pojačanje.

Inače, Aouar je samo jedan u nizu igrača alžirskog porijekla rođenih u Lyonu, najpoznatije ime je svakako Karim Benzema, osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu.

Podsjećanja radi, nedavno je i Milanov Brahim Diaz odlučio da se odrekne reprezentacije Španije te će u budućnosti nositi dres Maroka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi