Howard se vratio iz mirovine, ima novi klub
Foto: EPA

Bivši golman Manchester Uniteda

Howard se vratio iz mirovine, ima novi klub

Proslavljeni američki golman Tim Howard (40) vratio se u fudbalu.

Howard je u septembru 2019. godine odlučio da stavi tačku na svoju bogatu fudbalsku karijeru, ali u međuvremenu je prekinuo penziju i našao novi klub.

Inostrani mediji prenijeli su kako će Howard u narednom periodu stajati na golu Memphisa, kluba koji se takmiči u američkoj USL ligi, čiji je, zanimljivo, suvlasnik i sportski direktor.

"Volim da igram i volim da se takmičim, a ovo mi pruža priliku za sve to. Otkako sam se povukao porasla je moja opsesija za fudbalom. Želja za pobjedom me i dalje pokreće", izjavio je Howard, prenosi BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći dio svoje karijere Howard je proveo u Engleskoj, gdje je branio za Manchester United i Everton, a u Premier ligi iza sebe ima više od 400 utakmica. Odigrao je i 121 utakmicu za reprezentacije SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi