Newcastle dobio novog menadžera!

Održao je i prvu press konferenciju

Newcastle dobio novog menadžera! · Zvanično

H. Zilić

Newcastle ima loš ulazak u novu sezonu sa rezultatskog aspekta na koji su pomalo svi zaboravili nakon što su klub uzeli arapski investitori čime su Svrake postale najskuplji klub na svijetu.

Newcastle je na dnu Prmiershipa i što prije moraju početi sa pobjedama, a klub je danas ozvaničio saradnju i sa novim trenerom.

Ekipu će u nastavku sezone predvoditi Eddie Howe. Iako se pisalo o poznatim trenerskim imenima među kojima je bio i Jose Mourinho, arapski vlasnici za početak neće ulaziti u razbacivanje novca, tako da je pik pao na Howea.

Howe je kao trener radio velike stvari sa Borunemouthom u periodu od 2012. do 2020. godine kada je klub iz četvrtog ranga uveo u Premiership. Pored Bournemoutha kao trener proveo je i jednu sezonu u Burnleyu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Howe je rođen 1977. godine i jedan je od najmlađih stručnjaka na Ostrvu, a u Newcastleu se nadaju da bi Svrake mogao izvući iz rezultatske krize. Na mjesto trenera dolazi umjesto Stevea Brucea.

Howe je održao i prvu press konferenciju na kojoj je naglasio da će dati sve od sebe kako bi ekipu  uveo u pobjednički ritam, ali i da ima veliku čast i odgovornost koja mu je ukazana obzirom na novu situaciju u kojoj se nalaze Svrake.

Top Komentari

user1626167076
Odlican trener
3 0
ghast0
Zidane, Emery... pa Eddie Howe hahah. Dobro iskreno poletili su svi, kontaju imaju pare pa sad mogu dobiti koga hoce. Ne ne. Od nule, lagano.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi