Howe otkrio zašto je Begovića vratio među stative

Nakon devet mečeva

Howe otkrio zašto je Begovića vratio među stative

A. Čaušević

Asmir Begović se za vikend vratio na gol. Poslije odgledanih devet mečeva sa klupe iskusni čuvar mreže je branio protiv Leicester Cityja.

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe je u izjavi za Daily Echo otrkio zašto se rođeni Trebinjac ponovo našao u startnoj postavi.

"Uvijek sam govorio da imam dva prva golmana. Asmir je trenirao dobro i zaslužio je da brani", rekao je mladi stručnjak te dodao:

"Imam dva veoma dobra golmana i obojica su iskusni. Ne sumnjam da će uraditi dobar posao za ekipu".

Kazao je i da je razgovarao sa Arturom Borucem koji je branio umjesto Begovića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek je teško jer volim i poštujem svakog člana ekipe. Teško je ne izabrati nekog, ali uvijek trebam napraviti pravu odluku", rekao je Howe.

Inače, Begovićev povratak na gol nije prošao baš najbolje jer su Lisice slavile s 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi