Howe: Šta će biti sa Begovićem? Vidjet ćemo...
Foto: Qarabag FK

Bh. golman odlično startao u Qarabagu

Howe: Šta će biti sa Begovićem? Vidjet ćemo...

Transfer u azerbejdžanski Qarabag za našeg Asmira Begovića ispostavio se kao više nego dobar potez.

Još početkom ljeta bilo je jasno kako Begović nije u planovima trenera Bournemoutha Eddiea Howea, ali visoka plaća koju ima 'ohladila' je gotovo svaki klub koji se raspitivao za njegove usluge.

Zvali su Real Sociedad, zatim Olympiakos, Aris..., a onda kada se činilo kako naš golman nema drugog izbora nego da sjedi na klupi i čeka priliku, javio se u posljednjem trenutku Qarabag i praktički za par sati postigao dogovor s obje strane.

Minulog vikenda Begović je i debitovao za Qarabag, a u susretu s Neftchijem proglašen je i igračem utakmice, što nije promaklo ni engleskim medijima koje je interesovalo šta će biti s našim golmanom kada mu na zimu istekne posudba.

"To što je Begović otišao u Qarabag najbolje je bilo za sve strane. S njim nije bilo nikakvog sukoba", ispričao je trener Bournemoutha Eddie Howe za Daily Echo, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je želio igrati, klupa ga nije zanima, što nam je i jasno dao do znanja. Na kraju smo mu izašli u susret i u suštini ova posudba je najbolja i za nas i za njega. Dobit će priliku da se vrati u formu, da redovito brani, a šta će se dogoditi nakon što istekne posudba, vidjet ćemo...", dodao je.

Naredni ispit Begović će imati već sutra kada njegov tim u sklopu Evropske lige igra protiv Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi