Hrabre odluke Southgatea: Nakon Harta prekrižio i Wilsherea

Spisak za Svjetsko prvenstvo

Hrabre odluke Southgatea: Nakon Harta prekrižio i Wilsherea

Gareth Soutghate, selektor reprezentacije Engleske, ima veliku hrabrost kada je u pitanju pravljenje spiska za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što su engleski mediji saopštili da će sa istog biti izostavljen Joe Hart, sada Sky Sport prenosi da na njemu neće biti ni Arsenalovog Jacka Wilsherea.

Iako je Wilshere u sezoni za nama uspio da oživi karijeru u dresu Arsenala poslije povratka sa posudbe u Bournemouthu, to mu ipak nije pomoglo da dobije poziv za World Cup.

On je u tek završenoj sezoni odigrao ukupno 40 utakmica za Arsenal i postigao je dva gola uz sedam asistencija. Ipak, Southgate na njega neće računati u Rusiji i svoje mjesto u veznom redu engleske reprezentacije vjerovatno će zauzeti igrači poput Jordana Hendersona, Jamesa Milnera, Erica Diera ili Dele Allija koji objektivno i jesu bolji od Arsenalovog veznjaka, barem ove sezone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo da je Wilshere u dosadašnjem dijelu karijere upisao 34 utakmice za reprezentaciju i postigao je dva pogotka. Southgate će konačan spisak za World Cup objaviti sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti