Za njega je i Karius golmanska veličina: Hradecky postigao najgluplji autogol u historiji fudbala

Kakva glupost

Za njega je i Karius golmanska veličina: Hradecky postigao najgluplji autogol u historiji fudbala

Esmer Oštraković

Sjajnu i veoma efikasnu utakmicu odigrale su ekipe Bayer Leverkusena i Monaca u okviru 1/16 finala Evropske lige, a pobjedu od 2:3 ostvarila je gostujuća ekipa.

Teško se moglo reći da je neka ekipa favorit u uvodu ove utakmice, a do pobjede su gosti stigli u posljednjim trenucima susreta.

Ipak, krenimo redom. Već u 9. minuti bilo je 0:1 nakon što je nevjerovatnu glupost napravio golman domaće ekipe Hradecky.

Njemu je jedan od saigrača vratio loptu, on je krenuo da dribla, zatim se spetljao i postigao jedan od najglupljih autogolova ikada.

Ovaj gol možete pogledati OVDJE.

Na odmor se otišlo upravo sa minimalnim vodstvom gostiju, te se očekivala dosta bolja predstava Bayer Leverkusena u drugom poluvremenu.

Oglasi

Odmah na startu drugog dijela susreta, tačnije u 48. minuti Diaby je postigao gol i tako vratio stvari na početak.

Kada je u 59. minuti Wirzt postigao gol za preokret činilo se da će domaća ekipa upisati pobjedu.

Ipak, nisu ni slutili šta će im se desiti u posljednjih dvadesetak minuta ove utakmice. Prvo su u 74. minuti primili gol, te je rezultat bio 2:2. Strijelac je bio Diatte.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

A onda šok u 92. minuti. Disasi je uzeo loptu i šutirao sa velike udaljenosti, a lopta je završila u golu, te je to značilo pobjedu gostiju.

Ovom pobjedom Monaco je napravio veliki korak ka prolazu u narednu fazu takmičenja, ali jasno je da se ne smiju opustiti u revanšu.

Top Komentari

Arnel925
Ovo je bio žestoki prekršaj nad golmanom. Igrač direktno ide na golmana udara ga bez dodira na loptu i lopta ulazi u gol.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti