Wolfsburg ponovo savladao Kiel i ostao u Bundesligi

Veliko olakšanje za navijače Vukova

Wolfsburg ponovo savladao Kiel i ostao u Bundesligi

E. Čaušević

Fudbaleri Wolfsburga uspjeli su da izbore opstanak u Bundesligi jer su u doigravanju bili bolji od Kiela u dvije utakmice s ukupnih 4:1.

Wolfsburg je u prvoj utakmici na domaćem terenu slavio sa sigurnih 3:1 iako je Kiel imao nekoliko fantastičnih prilika. Vukovi su uspjeli na iskustvo da dođu do velike prednosti koju su večeras branili u Kielu.

U prvom poluvremenu igralo se većinom između dva kaznena prostora. Wolfsburg je uspio da zatrese mrežu protivnika, ali je sudija opravdano poništio gol zbog ofsajda nakon konsultacija s VAR-om.

Kielova nada je trajala i početkom drugog poluvremena, a navijači su ih pokušali nositi do gola, no to nisu uspjeli. U 75. minuti sve nade Kiela su ugašene jer je Wolfsburg poveo sa 0:1 golom Knochea. Kiel je u finišu došao do poravnanja, no sudija je ponovo nakon VAR-a poništio gol.

Iako je Wolfsburg ove sezone bio očajan na kraju je uz dosta sreće uspio da izbori opstanak u Bundesligi. Za Kiel je ovo sigurno veliko razočarenje jer su bili na korak od plasmana u najjači rang njemačkog fudbala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Doigravanje za opstanak, revanš:

Kiel - Wolfsburg 0:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi