Ko će do "utješne nagrade"?

Danas je na rasporedu utakmica za treće mjesto na SP

Ko će do "utješne nagrade"?

Svi željno iščekuju sutrašnje finale Svjetskog prvenstva, dok nešto manje euforije okružuje današnji susret na Saint-Petersburg stadionu - duel za treće mjesto između Belgije i Engleske.

Belgiju je u polufinalu savladala Francuska sa minimalnih 1:0, ali sudeći prema izjavama Crveni đavoli i nisu previše nezadovoljni onime što su postigli u Rusiji, a od Hazarda i društva je za očekivati da i ovu utakmicu odrade maksimalno ozbiljno, poput svih prethodnih na Mundijalu.

Sa druge strane, Englezi su u jednom momentu pomislili da se "fudbal vraća kući", ali ih je sjajna Hrvatska vratila u realnost. Gordi Albion je tako zaustavljen u polufinalu porazom (2:1) nakon gola Marija Mandžukića u drugom produžetku.

Ove dvije selekcije su već odmjerile snage u Rusiji i to u zadnjem kolu grupne faze. Belgija je tada bila bolja rezultatom 1:0, pa je završila na vrhu Grupe G, u kojoj su osim Engleza bili još i Panamci i Tunižani.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako je puno više pompe pratilo Engleze tokom Mundijala, ipak se može reći da je Belgija ostavila bolji dojam kada se sve sagleda. Međutim, radi se o dvije selekcije koje u svojim redovima imaju prave fudbalske virtuoze, a današnji meč bi mogo odlučiti jedan trenutak inspiracije neke od velikih zvijezda.

Podsjetimo, susret za treće mjesto počinje u 16:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi