Hrvati već prave računicu za SP

Hrvati već prave računicu za SP

Edmir Škorić

Hrvatska još nije ovjerila odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali naši susjedi već prave potencijalnu grupu na Mundijalu.

Hrvatska je s 4:1 na Maksimiru razbila Grčku i uveliko se zaputila prema Rusiji, te će se tamo naći osim eventualnog "svjetskog čuda" u Pireju.

Teoretski nije gotovo, no svima je jasno da će Hrvatska otići na SP, pa naši susjedi prave računice i već planiraju u kakvu grupu bi mogli zapasti.

HNS će zaraditi osam miliona dolara ako Hrvatska ode na SP, a u Moskvi 1.  decembra održat će se žrijeb grupa za Mundijal. 

Ukoliko ne bude većih promjena, Hrvatska bi trebala biti u trećoj jakosnoj grupi, a nositelji u žrijebu bit će Rusija, Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina.

U drugoj jakosnoj grupi bit će Meksiko, Engleska, Španija, Urugvaj i Kolumbija, dok će preostala tri vjerovatno doći iz playoffa. Prema FIFA listi, ta mjesta zasad pripadaju Italija, Švicarska i Peru, dok je prva ispod crte Hrvatska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tako naši susjedi sada navijaju da jedna od spomenute tri reprezentacije kiksaju u play-offu, mada je teško očekivati da Švicarci i Italijani ispadnu od Sjeverne Irske i Švedske ili Peru od Novog Zelanda. Kako god, Hrvastka ide na SP i najmanje joj je bitno koga će dobiti za rivale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije