"Hrvatska je 90% na Mundijalu, ali nismo se predali"
Foto: EPA

Sokratis nakon poraza

"Hrvatska je 90% na Mundijalu, ali nismo se predali"

Grčki reprezentativac i kapiten Sokratis Papastathopoulos iskreno je izjavio da je njegova reprezentacija najvjerovatnije u Zagrebu ostala bez šansi za Svjetsko prvenstvo.

Grčka je od Hrvatske izgubila s visokih 4:1, a Sokratis je bio strijelac jedinog gola za svoj tim kada je pogodio za smanjenje na 2:1.

"Nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti, a Hrvatska je bila bolja od nas. Pravili smo nenormalno mnogo greški, ovo je prvi put da smo toliko griješili. Trener nije ništa kriv, mi smo griješili na terenu i to nas je dovelo do ovoga", rekao je Sokratis, te dodao:

"Kvalifikacije su 90% izgubljene i vjerovatno će Hrvatska igrati na Mundijalu, ali nećemo se predati. Moramo dokazati da nismo ekipa koja gubi 4:1. Igrat ćemo kao da je 0:0 i u nedjelju očekujemo pun stadion. Za nas bi bilo dobro da, ako ništa, kvalifikacije završimo pobjedom i visoko podignutom glavom".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi