Cristiano Ronaldo ima svoju noć: Drugi pogodak je posebna priča, golman nije ni trepuno

Protiv Abhe

Cristiano Ronaldo ima svoju noć: Drugi pogodak je posebna priča, golman nije ni trepuno

Haris Zilić

U toku je duel 26. kola Premier lige Saudijske Arabije između Abhe i Al Nassra, a gosti iz Rijada vode sa 3:0 u finišu prvog poluvremena koje je upotpunosti pripalo gostima. 

Na sceni u ovom susretu je Cristiano Ronaldo koji je ubjedljivo glavna ličnost na startu meča.

Ronaldo je bio dvostruki strijelac, a zatim i asistent i fudbaleri Abhe nemaju rješenja za sjajnog Portugalca.

Prvo je Ronaldo pogodio za 0:1 u 12. miuti, a zatim i za 0:2 u 21. minuti utakmice. U 33. minuti Ronaldo je asistirao Maneu za 0:3.

Upravo drugi pogodak za 0:2 iz 21. minute bio je u pravom stilu Cristiana Ronalda. Fudbaler Abhe su napravili prekršaj na nekih 25 metara od gola i znalo se da je to opasna prilika za goste.

Oglasi

Cristiano Ronaldo je uzeo loptu i podsjetio na najbolje dane.

Rutinski je Portugalac prebacio živi zid, a golman Tatarusanu na golu Abhe nije ni trepuno i svakako pogodak koji vrijedi vidjeti nekoliko puta, a možete ga pogledati OVDJE.

Al Nassr je prije ovog kola bio drugoplasirani sa 59 bodova, 12 manje od lidera Al-Hilala i pravo im čudo treba u narednih devet kola da dođu do titule.

Sa druge strane Abha je u opasnoj zoni na 17. pozicji sa 22 boda ivodit će veliku borbu za opstanak u društvu najboljih do kraja sezone.

Što se tiče Ronalda on je ubjedljivo najbolji strijelac Premier lige Saudijske Arabije, a sa večeršanaj dva gola stigao je do broja 28 u sezoni.

Top Komentari

user1676560946
65 camel amaterska liga svijeta, i u toj ligi mu bjezi prvoplaisarni 12 bodova ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi