Hrvatska pod pritiskom i bez prava na kiks

Počinje drugo kolo na EURO-u

Hrvatska pod pritiskom i bez prava na kiks

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj danas počinje drugo kolo, a odigrat će se jedna utakmica grupe B i dvije utakmice grupe A, nakon kojih bi dosta toga trebalo biti jasnije u ove dvije grupe.

Drugo kolo otvorit će od 15 sati duelom u Hamburgu selekcije Hrvatske i Albanije u okviru grupe B.

Veoma bitna utakmica za oba tima, posebno za Hrvatsku. Ekipa koja danas slavi ostaje u igru za nokaut fazu, tim koji bude poražen, izgubit će skoro se šanse za nokaut fazu, da se tamo nađe čak i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Nakon poraza od Španije u prvom kolu rezutlatom 3:0 Hrvatska je pod blagim pritiskom, ali bez obzira na to u duel protiv Albanije ulazi kao favorit.

Albanci su poraženi od Italije 2:1, postigli su na toj utakmici najbrži gol u historiji EURO-a u 24. sekundi preko Bajramija. Vjerovatno su i oni svjesni da teško mogu do nokaut faze u ovoj grupi, ali jedan pozitivan rezultat do kraja prvenstva za njih bi mnogo značio.

Dalić je najavio ozbiljne promjene u sastavu za meč sa Albanijom, a kako piše Index.hr već je donio tešku odluku te odlučio ko će ispasti iz početne postave.

Oglasi

Ceh će platiti Ante Budimir koji je sa Osasunom odigrao sezonu života te Marin Pongračić koji je tokom cijele takmičarske godine bio odličan u odbrani u dresu Leccea.

Kako sada stvari stoje njih dvojica će na klupu, dok će u početnu postavu Petković u napad te Ivan Perišić u odbranu i to na poziciji lijevog beka umjesto Joška Gvardiola koji seli na štopera.

U grupi A bi moglo biti dosta toga jasnije

U grupi A od 18 sati u Stuttgartu sastaju se Njemačka i Mađarska, a od 21 sat u Kolnu igraju Švicarska i Škotska.

Njemačka i Švicarska su ubilježile trijumfe u prvom kolu, pa bi večeras novim trijumfima osigurali plasman u nokaut fazu.

Mađarska i Škotska će pokušati doći do pozitivnog rezultata, barem boda koji bi im puno značio pred njihov međusobni duel u posljednjem kolu.

Upravo bi meč Mađarske i Škotske u posljednjem kolu mogao dati odgovor koja će selekcija biti trećeplasirana u grupi A. Puno veće izglede da završe među četiri najbolje trećeplasirane selekcije imaju sa četiri osvojena boda nego sa tri, tako da bi ovim selekcijama eventualni bod iz večerašnjih mečeva mogao biti zlata vrijedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi