Jose Mourinho se naklonio najboljem od svih: "Cristiano i Modrić su dobili sve, ali on! Kakav igrač"
Jose Mourinho izuzetno cijeni prave fudbalske majstore (AP Photo/Darko Bandic)

Za njega je premalo pažnje posvećeno legendi

Jose Mourinho se naklonio najboljem od svih: "Cristiano i Modrić su dobili sve, ali on! Kakav igrač"

Midhat Šljivak

Čuveni trener Jose Mourinho označio je ovogodišnji Euro kao jako tužan jer je svjestan da će po posljednji put gledati pojedine velikane evropskog fudbala.

Jose Mourinho žali što sa scene odlaze neke od najvećih fudbalskih zvijezda. Zbog toga je ovogodišnji Euro u Njemačkoj označio kao jako tužan trenutak.

"Gledam Euro s tugom u očima jer znam da je ovo posljednje prvenstvo za Tonija Kroosa, Luku Modrića i Cristiana Ronalda. Kažem da gledam s tugom jer se igrači poput njih ne viđaju često", rekao je Jose Mourinho.

Legendarni Portugalac smatra da je Toni Kroos neopravdano zapostavljen prethodnih godina kada su u pitanju izbori za najbolje na svijetu.

"Cristianu i Modriću je fudbal dao sve. U jednom trenutku su smatrani najboljim na svijetu. Međutim, smatram da Toni Kroos nije dobio dovoljno poštovanja s obzirom na to kakav je igrač. Za mene je on nevjerovatan fudbaler", istakao je Mourinho.

Kroos je, podsjetimo, odlučio ovog ljeta okončati karijeru. Njegova odluka je šokirala apsolutno sve u svijetu fudbala jer su mu tek 34 godine.

Oglasi

Ipak, njemački fudbaler je odlučio otići na vrhuncu. S Real Madridom je uzeo Ligu prvaka i prvenstvo i u velikom stilu se oprostio od kluba.

Sada će pokušati napraviti još jedan veliki rezultat s reprezentacijom Njemačke. On je bio dio tima koji je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, ali odlazak s trofejom prvaka Evrope na domaćem terenu bio bi kraj kao iz bajke.

Kroos će bez obzira na okončanje karijere biti u konkurenciji za Zlatnu loptu. Po kladionicama je četvrti favorit iza ostalih 'realovaca' Viniciusa Juniora, Judea Bellinghama i Kyliana Mbappea.

Jose odabrao najboljeg mladog igrača svijeta

Posebni je odabrao i najboljeg mladog fudbalera svijeta. Za njega je to Englez Jude Bellingham.

Oglasi

"Za mene je Jude Bellingham trenutno najbolji mladi fudbaler svijeta. Samo mogu zamisliti kakav će igrač postati u narednim godinama", govori Mourinho.

Englez je imao impresivan start sezone u Real Madridu. Nakon povrede je malo stao, no ponovo je u finišu sezone radio odličan posao.

Real je u njemu dobio istinsku igračinu. Sa samo 20 godina je među najboljim na svijetu i to je samo po sebi zaista ogromno.

Bellingham je protekle sezone odigrao 43 utakmice u dresu Kraljeva i ima učinak od 24 gola i 13 asistencija. Za Englesku je odigrao 30 utakmica i zabio je četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi