Hrvatska dodatno oslabljena u ključnim utakmicama?

Brozović pod upitnikom

Hrvatska dodatno oslabljena u ključnim utakmicama?

Reprezentacija Hrvatske je pobjedom nad Ukrajinom u Kijevu (2:0) izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo, ali bi tamo mogla biti bez Marcela Brozovića.

Fudbaler Intera i standardni reprezentativac Hrvatske zadobio je povredu na utakmici protiv Finske a, iako su prvobitne dijagnoze bile optimistične, ispostavilo se da je ona ipak teže nego što se mislilo.

Prva procjena je bila da će Brozović pauzirati desetak dana, ali vjerovatno će njegov oporavak dodatno potrajati i upitno je hoće li biti na raspolaganju Zlatku Daliću na utakmicama baraža za Mundijal.

Hrvatska će za protivnika imati Grčku, Švedsku, Irsku ili Sjevernu Irsku, a žrijeb će biti održan za šest dana u švicarskom Cirihu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Hrvatska ima prilično dug spisak povrijeđenih fudbalera na kojem se već nalaze Mateo Kovačić, Marko Pjaca, Vedran Ćorluka, Nikola Kalinić, Tin Jedvaj...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi