Dalić spremio iznenađenje za selektora Engleske
FOTO - EPA

Kramarić na desnom krilu

Dalić spremio iznenađenje za selektora Engleske

Adnan Beganović

Na Evropkom prvenstvu danas će svoj prvi meč odigrati Hrvatska, koja će od 15:00 na Wembleyju snage odmjeriti sa Engleskom.

Iako je do početka meča ostalo još nekoliko sati, selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, još uvijek nije siguran sa kojim timom će se suprostaviti Engleskoj.

Najviše dilema Dalić ima u ofanzivnom dijelu, a kako pišu hrvatski mediji Dalić sprema iznenađenja selektoru engleske reprezentacije.

Navodno u vrhu napada neće biti Bruno Petković, a njegovu poziciju trebao bi zauzeti Ante Rebić, koji je i u Milanu tokom sezone znao igrati na istoj poziciji.

No, to nije sve, odnosno Dalić namjerava Andreja Kramarića na Wembleyju koristiti kao desno krilo, iako ovaj fudbaler u karijeri nije često pokrivao ovu poziciju.

Na lijevom krilu trebao bi igrati Perišić, dok će sredinu terena očekivano pokrivati Brozović, Modrić i Kovačić.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Što se tiče zadnje linije i tu bi moglo biti promjena u odnosu na neke ranije utakmice i to na poziciji lijevog beka. Umjesto standardnog Borne Barišića selektor hrvatske reprezentacije priliku će pružiti mladom 19-godišnjem Jošku Gvardiolu.

Mjesto u odbrani uz desnu aut liniju zauzet će Vrsaljko, a stoperski par činit će Vida i Ćaleta-Car. Na golu če očekivano biti Dominik Livaković.

Top Komentari

pero98
Sretno Vatreni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti