Teorije zavjere u Hrvatskoj: Sve je bilo slično prije 12 godina i loše je završilo
FOTO: EPA

Do danas se dosta toga promijenilo

Teorije zavjere u Hrvatskoj: Sve je bilo slično prije 12 godina i loše je završilo

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je dobila grupu "smrti" na EURO naredne godine u Njemačkoj. Hrvati će igrati u grupi B sa selekcijama Španije, Italije i Albanije.

Spekaktularne utakmice nas očekuju, a pojedini hrvatski navijači se prisjećaju 2012. godine i EURO-a u Ukrajini i Poljskoj.

Na pomenutom EURO-u posljednjem gdje je nastupalo 16 reprezentacija, urpavo su zajendo u grupi bile Hrvatska, Italija, Španija i tada Republika Irska, to je bila grupa C.

Hrvatska je tada ostala bez nokaut faze, bili su trećeplasirani sa četiri boda, Španija je imala sedam, Italija pet bodova, dok su Irci bili bez bodova.

Interesantno je da je i taj žrijeb za EURO 2012. godine održan 2. decembra 2011. godine, dakle kao i današnji žrijeb za EURO u Njemačkoj 2. decembra 2023. godine.

Oglasi

Za razliku od 2012. godine danas je situacija znatno drugačija.

"Lakši" put do nokaut faze

Hrvatska je između EURO-a 2012. i 2024. godine bila svjetski viceprvak, osvojili su i svjetsku bronzu, među najboljim selekcijama svijeta u u ovom trenutku.

Italija nije kao prije, patili su se i ove kvalifikacije, ali znamo šta mogu na velikim takmičenjima, uostalom branit će titulu prvaka Evrope sa prošlogodišnjeg EURO-a.

Sve u svemu hrvatski navijači i tamošnja javnost su izvukli zanimljive podatke nakon žrijeba.

Ono što je još olakšavajuća okolnost je činjenica da sada u nokaut fazu EURO-a idu i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Ako je gledati grupu B u Njemačkoj, reprezentacija koja savlada Albaniju gotovo sigurno će biti u nokaut fazi, a gledajući kvalitet Hrvatska je velik ifavorit protiv Albanaca, ali naravno to ne znači da nećemo imati uzbuđenja naredno ljeto u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi