Zlatko Dalić još u nevjerici od onog što je snašlo Hrvatsku

Komentar hrvatskog selektora

Zlatko Dalić još u nevjerici od onog što je snašlo Hrvatsku

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske dobila je izuzetno tešku grupu na Evropskom prvenstvu. Izabranici Zlatka Dalića igrat će protiv Španije, Albanije i Italije, a selektor Dalić ističe da cilj uvijek ostaje isti - plasman u nokaut fazu.

Zlatko Dalić dao je svoj komentar na žrijeb grupa Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Kuglice nisu mazile Vatrene i dobili su grupu sa Španijom, Albanijom i Italijom.

Dalić smatra da je grupa najteža moguća, ali da je cilj prolaz dalje.

"Najteža grupa. Igramo protiv aktuelnog prvaka Evrope, aktuelnog osvajača Lige nacija i tu smo mi kao treći na svijetu. Najteža grupa, bit će zahtjevno i teško. Albanija je igrala dobro u kvalifikacija. Čeka nas težak posao. Težak žrijeb, teški protivnici", istakao je Dalić i nastavlja:

"Italijani su prvaci, imaju kvalitetu i dobru ekipu. Albance moram još bolje pogledati, igramo s njima drugu utakmicu, možda bude odlučujuća utakmica. Nadam se da ćemo za šest mjeseci biti zdravi, to je najvažnije. Znamo šta je naš cilj, to je prolaz u nokaut fazu".

Oglasi

Hrvatska će imati veliku podršku s tribina i na to računaju na Euru.

"Berlin, Leipzig, Hamburg. Gdje god da budemo igrali imat ćemo veliku podršku i imat ćemo s te strane jako dobre uslove", istakao je Dalić.

Raspored utakmica reprezentacije Hrvatske na EP u Njemačkoj

Vatreni nisu imali sreće u žrijebu jer su dobili izuzetno tešku grupu u kojoj su Španija, Italija i Albanija.

Prvenstvo izabranici Zlatka Dalića otvaraju 15. juna u Berlinu. Protivnik je Španija, a duel se igra na Olimpijskom stadionu.

Novi izazov Hrvatskoj slijedi 19. juna. Hamburg će biti domaćin utakmice s Albanijom i ova utakmica će sasvim sigurno privući ogromnu pažnju, a obje selekcije računaju na podršku s tribina.

Grupnu fazu takmičenja Vatreni završavaju 24. juna na Red Bull Areni u Leipzigu, a protivnik je selekcija Italije.

Definitivno je ovo grupa kojoj se u Hrvatskoj nisu nadali, no ova selekcija je najbolja kada je najpotrebnije i bit će favoriti za plasman u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti