Jedna rečenica HNS-a nakon žrijeba i jasna poruka za Špance, Italijane i Albance

Oglasili se na Twitteru

Jedna rečenica HNS-a nakon žrijeba i jasna poruka za Špance, Italijane i Albance

Endin Čaušević

Žrijeb za grupnu fazu Evropskog prvenstva koji je održan večeras u Hamburgu nije imao milosti prema reprezentaciji Hrvatske koja se našla u grupi smrti. Hrvatski nogometni savez (HNS) je reagovao na društvenim mrežama nakon izvlačenja s jasnom porukom za protivnike.

Evropsko prvenstvo igrat će se narednog ljeta u Njemačkoj, a večeras smo saznali i kakve grupe nas očekuju, te već imamo nekoliko spektakularnih mečeva u najavi.

Potencijalne rivale saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine ukoliko uspijemo kroz baraž da se plasiramo na ovo veliko takmičenje.

Međutim, bez dileme najlošije su prošli Hrvati koji su izvučeni u B grupi koja je bez ikakve dileme grupa smrti.

Pored Hrvatske u grupi se nalaze još Španija, Albanija i Italije i sigurno je da nas čeka velika borba za mjesta koje vode u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Oglasi

Hrvati otvaraju takmičenje 15. juna okršajem protiv Španije, a nakon toga izabranike Zlatka Dalića čekaju utakmice protiv Albanije i Italije.

U centru pažnje našla se i objava HNS-a odmah nakon žrijeba, te su iz Saveza naših susjeda sve prokomentarisali jednom rečenicom kojom su poslali i poruku svojim rivalima.

"Radujemo se uzbudljivim utakmicama na Evropskom prvenstvu", poručili su iz HNS-a u objavi u kojoj su označili i svoje protivnike.

Hrvati i pored teške grupe ne kriju optimizam da se mogu plasirati u nokaut fazu, a to je i ova objava na zvaničnom profilu HNS-a na Twitteru najbolje pokazala.

Jasno je da su Španci prvi favoriti u grupi, a Italijani uopšte nisu u formi iako će u Njemačkoj braniti titulu prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Albanci su već u grupi autsajdera, dok su Hrvati već pokazali da itekako mogu da briljiraju na velikom takmičenju i da su uvijek u sjeni favorita što daje optimizam navijačima iz naše susjedne zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi