Hrvatska dogovorila zanimljivu provjeru pred nastup na Euru

Sjajan meč u najavi

Hrvatska dogovorila zanimljivu provjeru pred nastup na Euru

S. Grebović

HNS je službeno potvrdio kako će reprezentacija Hrvatske odmjeriti snage sa selekcijom Turske.

Meč bi trebao biti odigran prvog dana mjeseca juna u Osjeku na Gradskom vrtu. Ovo će i Turcima biti solidna provjera pred nastup na EURU, budući da će i oni igrati na završnici najboljih selekcija Starog kontinenta.

Biće to sudar ekipa čiji su međusobni dueli bili za pamćenje. Jedan od njih je nezaboravno četvrtfinale Evropskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008. godine kada je Turska nakon velike drame, gola u nadoknadi produžetaka i nakon penala prošla u polufinale.

Zanimljivo da su se ove dvije selekcije sastale i na EURU u Francuskoj prije četiri godine kada su Kockasti bili bolji minimalnim rezultatom, a gol je tada postigao Luka Modrić.

Hrvatska će na EURU ove godine igrati u grupi D skupa sa Engleskom, Češkom Republikom i pobjednikom baraža Lige C, a Turska će snage odmjeriti sa Švicarskom, Italijom i Velsom.

Promo

Top Komentari

pero98
Odlična provjera. Sretno Vatreni.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi