Tragedija Hrvatske! Italijani u 98. minuti pogodili i vjerovatno izbacili Vatrene sa Eura!

Šok za Vatrene

Tragedija Hrvatske! Italijani u 98. minuti pogodili i vjerovatno izbacili Vatrene sa Eura!

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras je u Leipzigu u meču 3. kola grupe B Evropskog prvenstva remizirala sa Italijom (1:1) primivši gol u 98. minuti. Italijani idu dalje, Vatreni ispadaju, osim da se desi čudo i da im se mnogo toga poklopi u ostatku mečeva na Euru.

Hrvatsku je osvojen samo bod u prva dva kola stavio u jako tešku poziciju i izgledalo je kako bi lako mogla ispasti sa turnira prije vremena, no Vatreni su predvođeni Lukom Modrićem bili na korak plasmana u osminu finala. U zadnjim sekundama primili su ponovo gol, kao i protiv Albanije, pa su na pragu ispadanja. Teoretski još mogu dalje, ali jako teško.

Prvi udarac na meču uputio je Sučić sa oko 20 metara, ali je Donnarumma izbacio u korner. Potom su Italijani preuzeli inicijativu, a u 21. minuti Retegui dobro puca glavom, no Gvardiol je blokirao i lopta je otišla u korner. Retegui je i u 26. minuti prijetio, no opet lopta ide u blok.

Onda je u 27. minuti Livaković upisao sjajnu odbranu. Barella je pronašao samog Bastonija, koji glavom gađa, a Livaković odlično brani. Do poluvremena, mreže su ostale mirovati i to je i dalje bio rezultat koji nije odgovarao Hrvatskoj.

U 52. minuti Kramarićev udarac pogađa Fratessija u ruku, a sudija Makkelie na poziv iz VAR sobe ide da pogleda situaciju, te na kraju pokazuje na bijelu tačku. Luka Modrić je preuzeo odgovornost, šutirao je, Donnarumma brani, no u nastavku akcije Modrić odbijenu loptu šalje iza leđa golmana PSG-a.

Oglasi

# TIM U P N I GR BOD
1. Španija 3 3 0 0 5:0 9
2.  Italija 3 1 1 1 3:3 4
3.  Hrvatska 3 0 2 1 3:6 2
4. Albanija 3 0 1 2 3:5 1

Nedugo nakon toga uzvraća Italija. Bastoni je bio najviši u skoku nakon kornera, ali ide to preko gola. Azzurri su preuzeli potpunu kontrolu nad igrom, napadali su sa željom da dođu do izjednačenja, a Vatreni konstantno odolijevali.

Raspadori u 72. minuti izvodi slobodni udarac sa dobre pozicije, ali je hrvatski živi zid bio dobro postavljen i od svega su Italijani dobili samo korner. 

Dugo su se branili Hrvati, a u 98. minuti Zaccagni zabija za 1:1 i šokira sve u Hrvatskoj.

U drugoj utakmici Španija je golom Ferana Torresa savladala Albaniju sa 1:0. Furija je tako okončala grupnu fazu sa maksimalnim učinkom od devet bodova, Hrvatska je druga sa četiri boda, a Italija treća sa tri boda i čekat će rasplet grupa kako bi znala hoće li na kraju s te pozicije proći u nokaut fazu. Albanci se opraštaju od turnira sa samo jednim bodom.

Oglasi

Italiji će rival u osmini finala biti Švicarska, a taj meč igra se u subotu 29. juna. Četvrtfinala su na programu 5. i 6. jula.

Hrvatska - Italija 1:1 (Modrić 55)

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Kovačić, Brozović, Modrić - Mario Pašalić, Kramarić, Sučić

Italija: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian - Barella, Jorginho - Raspadori, Pellegrini, Dimarco - Retegui

Albanija - Španija 0:1 (F. Torres 13)

Albanija: Strakosha; Balliu, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Laci, Asllani - Bajrami, Manaj, Asani

Španija: Raya; Grimaldo, Laporte, Vivian, Navas - Merino, Zubimendi, Olmo - Oyarzabal, F. Torres - Joselu

Top Komentari

papagaj
Place li Mostar, Livno, Čapljina mamu vam j..em
19 3
user1718737743
Mars nacionalisti. Mislim na skutoriju i jadan manji dio Mostara. Najsladji gol
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti