Ostale su još samo dobre stare kalkulacije - Hrvati mogu proći dalje, evo šta sve treba da se desi!
FOTO: EPA

Sve je jasno

Ostale su još samo dobre stare kalkulacije - Hrvati mogu proći dalje, evo šta sve treba da se desi!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske nije ostvarila toliko potrebnu pobjedu protiv Italije. Imali su Hrvati prednost do 98. minute, ali su u posljednjoj sekundi utakmice primili gol i utakmica je završena remijem od 1:1.

Od sinoć je bilo poznato da će drugoplasirana reprezentacija iz grube B igrati protiv Švicarske koja je odigrala jako dobru utakmicu protiv Njemačke.

Utakmica između Hrvatske i Italije bila je jako dobra, a na kraju su se nekako izvukli Italijani koji su ostvarili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Naime, nakon što je jedan igrač Italije igrao rukom dosuđen je jedanaesterac za Hrvatsku, a odgovornost je preuzeo fudbaler Real Madrida Luka Modrić.

Donnarumma je odbranio penal Modriću i slavio je Italija, ali ne dugo, nego samo desetak sekundi.

Oglasi

Nakon toga uslijedio jedan centaršut u kazneni prostor Italijana, zatim nova odbrana Donnarumme, ali lopta se odbija do Modrića koji postiže gol za vodstvo Hrvatske.

Slavio je Modrić sa svojim saigračima, a uz slavlje su krenule i suze, pa čak i poneka psovka, ali sve je to naravno sasvim normalno.

Činilo se da je to to, igralo se posljednjih desetak sekundi utakmice kada Italijani postižu gol i dolaze do remija, a samim tim i do prolaza u narednu fazu takmičenja.

Svoju utakmicu osmine finala Eura Italija će igrati u subotu sa početkom od 18 sati, a protivnik je već spomenuta reprezentacija Švicarske. Utakmica se igra u Berlinu.

Kada je riječ o Hrvatskoj njima sada ostaju samo kalkulacije koje u biti nisu nimalo jednostavne, ali za njih nada umire zadnja.

Hrvatima je potrebno da u grupi F Portugal u svojoj grupi ostvari pobjedu protiv Gruzije, te da Turska ostvari pobjedu protiv Češke.

Osim toga potrebno im je i da Engleska ostvari pobjedu protiv Slovenije sa tri ili više razlike, te da Danska dobije Srbiju.

U tom slučaju Hrvatska bi ostvarila prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, ali jasno je da su šanse zaista jako male za to.

Top Komentari

damir83
Kladim se da će proći dalje, ovo nije nikakvo čudo Sasvim realno
0 0
user1583752673
Profil ce k...c
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti