Hrvatska užasno počela, pa onda konačno prikazala igru dostojnu viceprvaka svijeta
Hrvatska nakon preokreta savladala Kanadu u 2. kolu Svjetskog prvenstva.

Kanada nemoćna protiv Vatrenih

Hrvatska užasno počela, pa onda konačno prikazala igru dostojnu viceprvaka svijeta

E. Ganibegović

Nakon mršavog remija protiv Maroka (0:0) u prvom kolu, Hrvatska je stigla do prve pobjede u Kataru i to nakon preokreta protiv Kanade, bilo je 4:1.

Kanađani su sjajno otvorili utakmicu i stigli do svog prvog gola u historiji na Svjetskim prvenstvima. U drugoj minuti pogodio je Davies. Taj gol pogledajte OVDJE

Krenula je Hrvatska po izjednačenje, a veliku šansu u 22. minuti propušta Livaja. Četiri minute kasnije gol postiže Andrej Kramarić, ali suci su njega i njegove saigrače razočarali jer su signalizirali ofsajd.

Livaja je zatim propustio još jednu šansu, odnosno Borjan je sjajno dobranio, a onda konačno Vatreni stižu do izjednačenje.

Perišić je sjajno uposlio Kramarića, a ovaj pogađa za 1:1. Gol pogledajte OVDJE

Hrvatska je imala psihološki momenat na svojoj strani i iskoristila ga osam minuta nakon izjednačujućeg pogotka.

Oglasi

Ako je bio kriv za gol Kanade, Juranović se iskupio kod drugog gola Vatrenih. Sjajno je asistirao za Livaju, a igrač Hajduka pogađa mrežu Borjana za 2:1. Gol Marka Livaje pogledajte klikom OVDJE

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta sigurnu igru Hrvatske iako je Osorio imao prvu šansu i to u 49. minuti utakmice.

U 54. minuti Borjan sjajno zaustavlja šut Kovačića, kasnije se istakao i sjajnom odbranom nakon šuta Kramarića, ali je u 70. minuti ponovo morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Ponovo je Ivan Perišić bio taj koji je uposlio Andreja Kramarića, a ovaj pogađa za 3:1. Drugi gol Kramarića na utakmici pogledajte klikom OVDJE

Tu se Hrvatska nije zaustavila, iako je do kraja preko Perišića i Brozovića mogla stići i do uvjerljivije pobjede.

Oglasi

Ako su promašivali Perišić i Brozović, Majer nije. I to nakon nevjerovatne nesebičnosti Oršića. Izašli su sami na Borjana, a Oršić dodaje Majeru koji pogađa za konačnih 4:1. 

Podsjetimo, ranije danas je Belgija poražena od Maroka s 0:2 i trenutno je Kanada jedina ta koja napušta takmičenje iz ove grupe.

Dva putnika u osminu finala biti će poznata nakon utakmica Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada koje se igraju za četiri dana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razilka
1. Maroko 2 4 2:0
2. Hrvatska 2 4 4:1
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo, grupa F:

Hrvatska - Kanada 4:1 (Kramarić 36', 70', Livaja 44', Majer 90+4'; Davies 2')

Top Komentari

Drakula
Tako se igra Bravo Vatreni. Idemo komsije do novog finala.
8 7
DOKTOR_GAZ_
DVOZUBI NA APARATIMA..normalna raja SRETNA, NACIONALIZMOM NEOPTERECENA..
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije