Omladinske reprezentacije Hrvatske daleko od Evropskog prvenstva

U17 i U19 selekcija

Omladinske reprezentacije Hrvatske daleko od Evropskog prvenstva

Haris Zilić

Omladinske fudbalske reprezentacija Hrvatske daleko su od plasmana na Evropsko prvenstvo nakon utakmica drugog kola kvalifikacija u konkurenciji U17 i U19.

Kadetska U17 reprezentacija Hrvatske je u grupi 5 u drugom kolu poražena od Portugala sa 3:0. Golove za portugal postigli su Silva u 18., Quenda u 32. i Mora u 62. minuti utakmice.

Nakon dva kola Portugal je lider grupe 5 sa šest bodova, Njemačka ima četiri boda, Hrvatska je skupila jedan bod, a Irska je bez bodova.

Da bi završili među prve dvije selekcije Hrvatima treba pobjeda sa što većom gol razlikom protv Irske i poraz Njemačke od Portugala.

Što se tiče vatrenih juniora U19 selekcije Hrvatske oni su u drugom kolu kvalifikacija u grupi 6 poraženi od Turske sa 2:1.

Oglasi

Za Tursku su strijelci bili Yildirim u petoj i Uzun u desetoj minuti utakmice, dok je za Hrvate gol dao Koščević u 50. minuti meča.

U grupi 6 lider je Turska sa šest bodova, Hrvatska i Rumunija imaju po tri boda, a Njemačka je bez bodova.

U oposljednjem kolu hrvatska igra protiv Rumunije, a teško da mogu na EURO jer ide samo prvoplasirana selekcija, što znači da je Turcima i bod protiv Njemačke dovoljan da osiguraju prvo mjesto u grupi.

Dodajmo da je u U19 reprezentaciji Hrvatske jedan od najboljih pojedinaca fudbaler Veleža, Vito Čaić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi