Sreća mazi Hrvate: Ukrajina će biti izbačena sa Evropskog prvenstva, bodovi idu komšijama?

Čeka se odluka

Sreća mazi Hrvate: Ukrajina će biti izbačena sa Evropskog prvenstva, bodovi idu komšijama?

Esmer Oštraković

Mlada reprezentacija Hrvatske poražena je na otvaranju Evropskog prvenstva od Ukrajine sa 2:0, ali čini se da bi Ukrajinci mogli ostati bez ta tri boda.

Naime, Ukrajina je prekršila FIFA-ino pravilo i zbog toga bi im ova pobjeda mogla biti oduzeta.

Razlog je taj što su za Ukrajinu igrali Anatolij Trubin i Georgij Sudakov, koji su u ponedeljak igrači i za seniorsku reprezentaciju u pobjedi protiv Malte.

FIFA-in pravilnik kaže da igrači ne mogu nastupiti na dvije utakmice između kojih je razmak manji od 48 sati, a upravo to se desilo:

Seniorska reprezentacija Ukrajine igrala je u ponedeljak u 20:45, a mlada reprezentacija igrala je protiv Hrvatske u srijedu u 18 sati.

Jedna od mogućih kazni je oduzimanje bodova, a čak i izbacivanje sa natjecanja. Naravno čeka se odluka ljudi iz FIFA-e.

Selektor Ukrajine, Ruslan Rotan, tvrdi da su iz saveza pitali UEFA-u da li fudbaleri mogu nastupiti.

"Obratili smo se UEFA-i i rekli su da se moramo dogovoriti s klubovima. Razgovarali smo s klubovima, doktorima, igračima", rekao je Rotan, te je dodao:

"Ako su spremni mentalno i fizički neka igraju. A htjeli su igrati. Poslali smo dokumente klubovima i pitali UEFA-u za dopuštenje", završio je Rotan.

Ostaje da vidimo šta će odlučiti čelnici ovog takmičenja.

Top Komentari

bk123
Ako su dobili na terenu a zasluzeno jesu glupo je da im se oduzimaju bodovi...
3 1
Patriotbosna
Zelenski pusi *****
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi