Hrvatska pala bez ispaljenog metka protiv Ukrajine na startu Evropskog prvenstva

Ukrajinci slavili sa 2:0

Hrvatska pala bez ispaljenog metka protiv Ukrajine na startu Evropskog prvenstva

Endin Čaušević

Mlada reprezentacija Hrvatske poražena je danas od Ukrajine sa 2:0 u prvom meču grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u Rumuniji.

Ukrajina je zaprijetila golu Hrvatske već u četvrtoj minuti utakmice kada je pokušao Vivcharenko, ali je Perković uspio nekako da izblokira njegov udarac.

Međutim, spasa za gol Hrvatske nije bilo u 19. minuti kada je Ukrajina uspjela povesti sa 1:0.

U centru pažnje našeo se Kashchuk koji je napravio slalom kroz odbranu Hrvatske, a zatim je uspio da savlada protivničkog golmana i dovede Ukrajinu u prednost.

Do drugog gola Ukrajinci su mogli u 30. minuti. Ovaj put pokušao je Sikan, ali ponovo je odbrana Hrvatske to uspjela da izblokira u posljednji trenutak.

Oglasi

Hrvati prijete u 34. minuti nakon što je Bulat odlično šutirao iz slobodnog udarca, no golman Ukrajine brani njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Beljo, ali promjene rezultata nije bilo.

Početkom drugog poluvremena Ukrajina je uspjela udvostručiti svoju prednost. Kashchuk je ovaj put bio asistent, a sjajno glavom za 2:0 pogađa Sikan u 48. minuti.

Nekoliko minuta kasnije Sikan ponovo prijeti Kotarskom, ali golman Hrvatske ovaj put je siguran.

Veliku šansu Hrvatska je imala u 61. minuti. Frigan je uposlo Stojkovića koji je šutirao, ali prečka spašava Ukrajince.

U 75. minuti nova šansa za Vatrene. Ovaj put u prilici je bio Beljo koji je šutirao s vrha peterca, no lopta ide tik pored stative.

Hrvatska je pokušala do kraja utakmice da barem dođe do jednog gola, ali Ukrajinci su uspjeli da se odbrane i na kraju dođu do pobjede rezultatom 2:0.

U istoj grupi nalaze se još Španija i Rumunija koji večeras igraju svoju utakmicu.

Top Komentari

Mowzilla
A sto ne pisete o jucerasnjem porasu nase mlade repke od turaka 4:1? To vrijedniji tudji poraz od vlastitog, da im mozda ne zamjerite vec i na minimalnijim porazima od nasih?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi